Kampauskurssin koetyöt

Ensimmäinen jakso on nyt takana, ja täytyy sanoa että mulle tuli aivan yllätyksenä, miten tässä koulussa ryhdytään saman tien hommiin. Olin jotenkin olettanut, että kaikki kerrataan ensin teoriassa ennen kuin meitä päästetään edes katsomaan harjoituspäitä, mutta johan täällä on heti jakson alusta lähtien pesty, meikattu ja tehty kampauksia vaikka kuinka paljon! Seuraa siis esittely ensimmäisen kampauskurssin koetöistä: painetut laineet, plastisen föönaus, lettikampaus ja föönikampaus asiakkaalle.


Kampaus numero 1: painetut laineet. Ei hassumpi lopputulos, vaikka itse sanonkin! Laineiden parissa on vuodatettu ämpäreittäin verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta vaivannäkö oli sen arvoista. Tämä oli erityisen motivoiva työ, koska olen kiinnostunut kaikenlaisista menneiden vuosikymmenten kampauksista, ja toivoisin pääseväni tekemään tällaisia silloin tällöin myös työelämässä.


Kampaus numero 2: plastisen föönaus. Plastinen on nk. "laatikkokampaus", jota näkee usein hiusalan kilpailutyönä. Tähän en ole tyytyväinen oikeastaan mistään kohtaa - kampauksen pitäisi olla kulmikas joka suunnasta katsottuna, mutta eipä tuolla näytä olevan kuin yksi edes etäisesti kunnollinen kulma, ja sekin on väärässä paikassa. Opettelen tämän vielä jonakin päivänä, mutta tarvitsen hiukan hermolomaa ennen sitä :D


Kampaus numero 3: lettikampaus, jossa piti käyttää kolmea eri lettitekniikkaa. Kampauksesta löytyy eräänlainen reunaletti, joka vaihtuu sujuvasti kahden osion nyöritykseksi, ja nutturan keskellä on yksityiskohtana ihan pienen pieni kalanruotoletti. Kampauksesta arvioitiin muoto, pinta ja suunta, ja sain hiukan noottia pinnasta, joka on varsinkin takaa vähän karvainen. Tähän työhön olen tyytyväinen - ennen koepäivää mulla oli vaikka minkälaisia suunnitelmia, mutta päädyin kuitenkin improvisoimaan. Lopputulos on sen verran hyvä, että pienellä hienosäädöllä tästä saisi täysin käyttökelpoisen kampauksen.


Kampaus numero 4: pesu- ja hoitokäsittelykurssin ja kampauskurssin yhteinen koe, jossa asiakkaan hiukset oli föönattava pyöröharjan kanssa. Käytin keskikokoista pyöröharjaa, jonka kanssa föönasin latvat alaspäin ja kohotin tyveä. Sen jälkeen karheutin tyveä kuivashampoolla ja tupeerasin hiukan, minkä jälkeen silotin pinnan ja viimeistelin kampauksen lakalla ja kiiltosuihkeella. Tähän kampaukseen olen tyytyväinen, koska siitä tuli siistin ja luonnollisen näköinen, ja se sopi hyvin asiakkaan pukeutumiseen ja kasvojen muotoon.
5 kommenttia on "Kampauskurssin koetyöt"
 1. Toi lainetyö oli kyllä yyber hyvä!

  VastaaPoista
 2. Oih, me aloitettiin tänään kampausviikolla näpertely noiden laineiden parissa. Ei meinanut tulla ensimmäiäsen puolentunnin aikana naurusta loppua, kun saatiin tukat vaahtoamaan niitä vaivatessa...(vaahtoaminen on lopputulos hyvästä kastelusta ja reilusta geelin käytöstä). Ei ollut laineet vielä kovin vahvoja tälläi ensimmäisellä harjoituskerralla. Joutuu jokusen kerran harjoittelemaan.

  Laineet ja rullakampauksen on vintagetukkien ystävänä myös minunkin opettelulistan ykkösiä. Ne on vielä niin käteviä pohjarakenteita, niiden kanssa saa vaikka mitä aikaan.

  Kovasti onnea ekasta jaksosta ja kokeesta selviytymisen johdosta! Hienoa työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vaahtoaminen kuulostaa aika hurjalta! Toivottavasti sattui harjoituspään eikä oikeiden asiakkaiden kanssa? :D

   Rullakampaukset on kyl kans ihania, tykkään varsinkin samettirullien laittamisesta tosi paljon. En nyt äkkiseltään muista koska päästään niitä tekemään, ehkä seuraavalla kampauskurssilla.

   Poista
 3. Laineet on kyllä fiinit!
  Oon kade pyöröharjan käytöstä, oon koittanut vuosia, ja aina saan vaan aikaiseksi takun, jossa se helkkarin harja roikkuu. :D

  VastaaPoista