Kampaukset 2 -oppimispäiväkirja, osa I + kotitehtävä

Tässä jaksossa pyörähti käyntiin Kampaukset 2 -kurssi, jossa opetellaan mm. rullakampauksia, silmukkatekniikkaa, solmutekniikkaa ja sormikiharoita. Olinkin jo vähän odotellut tätä kurssia, koska kaikki ihailemani 1950- ja 1960-lukujen kampaukset perustuvat joko rullakampaukseen tai sormikiharoihin.

Maanantaina 15.2.2016 aloitimme perusasioista: hiuspinnien ja kumilenkkien kiinnityksestä. Kampaajilla on näihinkin hommiin omat niksinsä - esimerkiksi ponnaria ei koskaan kieputeta asiakkaan hiuksiin samalla tavalla kuin useimmat sen kotona tekevät, vaan apuna käytetään joko yhtä tai kahta pinniä.


1: Pinnien kiinnitys lomittain. 
2: Pinnien kiinnitys ristiin.

Päivän aihe ei itsessään ollut ehkä sieltä kaikkein mielenkiintoisimmasta päästä, mutta perusasiat täytyy totta kai opetella ennen kuin niitä voi soveltaa. Näidenkin pinnikokeilujen päälle teki heti mieli ruveta vääntämään pystynutturaa, mutta maltoin mieleni ja odotan että se opetetaan meille ensin :)

***

Tiistaina 16.2.2016 pääsimme tekemään ensimmäisen rullakampauksen. Pään toinen sivu tuli rullata alijännitteisesti ja toinen ylijännitteisesti, ja keski- ja takaosa normaalijännitteisesti. Rullaamisen jälkeen kampaus kuivatettiin, rullat poistettiin ja kampaus aukiharjattiin. Sen jälkeen harjoittelimme tupeeraamista. Tupeerauksen tulisi olla niin tiivis, ettei siitä saa sormia läpi, mutta se ei saa näkyä kampauksen pinnassa.


1: Samettirullat on otettu pois. Kuvassa näkyy, miten toinen puoli on rullattu ylijännitteisesti ja toinen alijännitteisesti. 
2: Aukiharjauksen jälkeen. 
3: Tupeerauksen jälkeen. Kampauksessa ei ole käytetty lakkaa tai muita muotoilutuotteita.

Samettirullien käyttäminen oli minulle jo entuudestaan tuttua, joten tykkäsin kovasti päästä rullaamaan taas. On vähän harmi, ettei liiketyössä taida päästä tekemään rullakampauksia enää yhä usein kuin jokunen vuosikymmen sitten, koska rullaaminen on mukavan terapeuttista puuhastelua ja sillä saa aikaan ihan mahtavia laineita!

***

Kotitehtävä: Kampaukset-kirjan sivun 86 tehtävä nro 1.
Miksi hiukset on tärkeä pestä ennen kampauksen tekemistä?

Vastaus: Kampauksissa tarvitaan yleensä erilaisia muotoilutuotteita, joiden toiminta perustuu tyypillisesti kalvonmuodostajiin. Jos hiuksen pinnassa on likaa, rasvaa tai muuta ns. ylimääräistä, muotoilutuotteet eivät toimi optimaalisesti. Lisäksi kampauksen tekeminen alkaa jo siitä, mitä hiuksille tehdään kun ne ovat kosteat. Vastapestyihin hiuksiin tehty asiantunteva föönaus tai rullaus antaa kampaukselle aivan erilaisen pohjan kuin edellisenä päivänä pestyt ja kotona kuivatetut hiukset.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti