Kampaukset 2 -oppimispäiväkirja, osa II

Huom! Ellei toisin mainita, kaikki postauksen kuvissa esiintyvät harjoituspääkampaukset ovat vasta ensimmäisiä kokeiluja - eivät siis arvioitavia töitä.

Maanantai 29.2., etäpäivä
Opettajien koulutuksen vuoksi teimme päivän hommat etänä. Tehtävänä oli etsiä lehdistä kuvia tietyn tyylisistä kampauksista, ja tehdä niistä ryhmätyönä posteri. Työparini Mira on rokki-ihmisiä ja minä taas vintagekampausten suuri ihailija, joten Miran vastualueena oli rock-kampaukset ja minulla retrokampaukset. Silppusimme siis kasan lehtiä ja sitten yritimme ottaa selvää, millainen on kunkin kampauksen pinta, suunta ja muoto. Tätä täytyy vielä harjoitella, koska varsinkin suuntien ja muotojen tunnistaminen osoittautui haastavaksi.


Tiistai 1.3., banaaninuttura
Olin valitettavasti pois koulusta. Ohjelman mukaan kampauskurssilla harjoiteltiin pysty- eli banaaninutturaa, jonka opettelen jakson aikana omalla ajallani.

Maanantai 7.3., rullakampaukset kumilenkillä
Rullaati rullaa, sekä pysty- että vaakasuoraan. Kampausten lisäksi opin ainakin sen, että harjoituspään valintaan kannattaa käyttää hiukan aikaa ja ajatusta - hankalan mittainen hiuksisto hidastaa tekniikan opettelua aivan turhaan.


Tiistai 8.3., silmukkatekniikkaa poninhännällä ja ilman
Sitten oli vuorossa yksi yleisimmistä juhlakampauksista - silmukkatekniikalla toteutettu nuttura. Silmukoiden ja niiden "häntien" sijoittelu muistutti jotenkin kummasti joulutorttutaikinan leikkaamista, mutta tämänkin tekniikan suhteen kertaoivallus riitti, ja sen jälkeen tekeminen helpottui huomattavasti.


Toinen päivän kampauksista oli silmukkakampaus ilman poninhäntää, ja olin ikäväkseni valinnut sen verran harvahapsisen pään, etten saanut silmukoista kovin kauniita. Loppupäivästä väänsin kampauksen etuosaan pikaiset victory rollsit ihan omaksi ilokseni, koska halusin kokeilla videolla näkemääni tekniikkaa käytännössä. Tästä se vintagekampausvirtuoosin ura toivottavasti urkenee!


Maanantai 14.3., etäpäivä
Etätehtävä vastauksineen löytyy edellisestä postauksesta (linkki). Päivän asialistalla oli kampauksen väri ja erilaiset muotoilutuotteet, ja näin ex-lukiolaisena tykkäsin tosi paljon tuollaisesta "tässä on satsi kysymyksiä, etsi vastaukset kirjasta" -tyyppisestä tehtävästä! Suurin osa asiasta oli tuttua joko Kampaukset 1 -kurssilta tai ihan elämästä ylipäänsä, joten en varsinaisesti oppinut mitään täysin uutta, mutta kertaus on aina hyvä juttu.

Tiistai 15.3., solmutekniikka ja sormikiharoiden nopea ensiesittely
Allaolevassa kuvassa esiintyy päivän arvioitava tuotokseni - etuosassa solmutekniikkaa, takaosassa rullatekniikkaa kumilenkillä. En ollut kampaukseen täysin tyytyväinen, koska laitoin epähuomiossa solmuosiot kulkemaan hölmösti korvien päältä, ja rullaosan teknisessä toteutuksessa olisi ollut melko paljon viilattavaa.


Solmujen tekeminen on melko pikkutarkkaa väkertämistä, mutta yllätyksekseni tykkäsin kyseisestä tekniikasta tosi paljon. Erilaisilla solmuilla saa kampaukseen näyttävää pintarakennetta melko helposti, mikä pistää hiukan ihmettelemään miksei solmukampauksia näe kovin usein.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti