Kampaukset 2 -oppimispäiväkirja, osa III

Ma 21.3., lainekampaus sormikiharatekniikalla
Wheee, vihdoinkin sormikiharoita! Päivän fiilis oli melko flunssainen, joten sormikiharakampauksen toteuttaminen kirjan mallin perusteella vaati huomattavan paljon aivotyötä, mutta viihdyin siitä huolimatta sormikiharoiden parissa mukavasti. Tykkään sormikiharoista tosi paljon, koska niiden kanssa vain mielikuvitus on rajana, ja valmiita kiharoita voi muotoilla harjaamalla lähes mihin suuntaan tahansa.


Ti 22.3., yhdistelmäkampaus
Olin valitettavasti sairaana, joten tein päivän työn jakson lopussa rästityöpäivänä. Tunnilla käsiteltiin mm. erilaisia tapoja käyttää hiusverkkoja, valkin tekemistä omista hiuksista ja valmiin valkin kiinnittämistä.

Ti 29.3., kaksi koetyötä asiakkaille
Aamun ensimmäinen asiakas sai varsin muhkeat victory rollsit ja takaosan kiharsin sormikiharoilla. Rullaaminen onnistui melko hyvin, mutta jätin epähuomiossa osan alaosan sormikiharoista kosteiksi. Eipä siis muuta kuin fööni käteen, ja sen jälkeen kiharsin alaosan hiukset uudelleen sormikiharoina suoristusraudan avulla. Tähän kampaukseen olin melko tyytyväinen, mutta olisihan se tietysti voinut olla vielä siistimpi ja viimeistellympi.


Toiselle asiakkaalle olin kaavaillut banaaninutturaa, mutta päädyinkin vaihtamaan suunnitelmaa lennossa ja improvisoimaan silmukkakampauksen solmuyksityiskohdalla. Tähän kampaukseen en ollut tyytyväinen, koska sen muoto oli liian lattea ja silmukoiden kestävyys heikko. Note to self: vaikka vaihtaisit suunnitelmaa kesken kaiken, investoi aina edes pieni hetki uuden suunnitelman miettimiseen!


Ma 4.4., föönikampaus
Olin tehnyt etukäteen tunteja sisään, joten otin sovitusti vapaata. Tunnilla tehtiin tavanomainen lyhyehköjen hiusten jakauksellinen föönikampaus, jossa niska on föönattu alijännitteisesti, valtaosa hiuksista normaalijännitteisesti ja päälliosa ylijännitteisesti. Tein työn seuraavalla tunnilla, mutta siitä ei valitettavasti ole kuvaa.

Ti 5.4., rästityöpäivä
Nimensä mukaisesti rästityöpäivänä tehtiin rästiin jääneitä töitä, joista oma lempparini oli alla esiintyvä hiusverkkojen testailuviritys, eli omin sanoin retrofuturistinen pömpelikampaus. Elokuva-alan ihmiset hoi, jos kaipaatte kampaajia virittelemään avaruusolioiden päähän outoja juttuja niin olen ehdottomasti käytettävissä! ;)


Sitten vielä muutama sana kampaukset 2 -kurssista kokonaisuudessaan. Kurssi oli varsin erilainen kuin odotin, koska tavanomaisen kampausopettajamme Pian sijaan meitä opetti opettajaharjoittelija Katariina (Pian postaus aiheesta, klik). Kurssi oli täyttä asiaa alusta loppuun ja jäin monesti vielä vapaaehtoisesti koulun jälkeen tekemään arvioitavia töitä loppuun, joten olihan se kyllä aikamoista haipakkaa. Veikkaan kuitenkin, että tulen jälkikäteen muistelemaan kymmenen tunnin seisomatyöpäivien sijaan ennemmin niitä kampauksia ja kaikkia oppimiani tekniikoita, joten viimeistään tässä vaiheessa opintoja tuli siis todettua käytännössä, että kova työ ja ahkera harjoittelu tarkoittaa parempia tuloksia. Näillä eväillä on hyvä jatkaa seuraavaan jaksoon - luvassa on paljon työssäoppimista!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti