Pastellihiukset kesäksi - mutta miten?

Olipa kerran spontaani hiusidea: hattaraisen mintunvihreä pastellitukka kesäksi, kiitos! Messujen ansiosta mulla sattuu olemaan kotona mittavat varannot vaalennusjauhetta ja hapetetta, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Ylläolevassa kuvassa näkyy lähtötilanne. Viime syksynä mulla oli päässäni lähes mustasta petroolinsiniseen liukuva värjäys, jonka tumma osa oli toteutettu enimmäkseen kevytväreillä ja latva suoraväreillä. Lokakuussa lopetin hapeteväreillä värjäämisen kokonaan, joten nyt keväällä tyvialueella oli jo useampi sentti vain suoraväreillä värjättyä tukkaa. Hiukseni olivat muuten oikein kivan väriset, mutta kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, päätä kiersi tumma vaakaraita.

(Note to self: pysy kaukana halpisväreistä kuten Elea ja Cameleo. Epäilen niiden sisältävän metalleja, koska sekä oman kokemukseni että muiden kertomusten perusteella kyseisillä väreillä värjätty hius kuumenee vaalentaessa epätavallisen paljon, ja väripigmentit ovat todella tiukassa. Ei kiva!)


Ylläolevat kuvat on otettu ensimmäisen ja toisen vaalennuksen jälkeen. Suoraväreillä värjätty osa vaaleni oikein mukavasti, mutta se hapetevärirantu not so much... :D Hiuksissa meni edelleen kohtalaisen selkeä vaakaraita, joka oli sekä tummempi että kellertävämpi kuin loput hiuksista.

Kahden koko pään vaalennuksen jälkeen tein vielä yhden täsmävaalennuksen kellertäviin kohtiin ja sen jälkeen vielä kuumavärinpoiston, ja sitten sekoittelin hempeän pastellisen sekoituksen hoitoaineesta ja IdHAIR POW'R -suoravärin sävyistä Turquoise ja Blue.


Lopputulos komeilee kuvassa - ei vielä ihan tarpeeksi vaalea pastelliksi, mutta valaistuksesta riippuen oikein kiva mintunvihreän/turkoosin sävy kuitenkin! Joissakin kohdissa näkyy yhä edelleen ei-toivottua keltaisuutta, joten lähitulevaisuudessa keskityn taittelemaan sitä pois ja pitämään sävyn raikkaana. Varsinaiseen pastelliväriin vaaditaan vielä hiukan lisää vaalennusta, mutta yritän malttaa ainakin sen verran, että näen kuinka paljon tähänastiset vaalennukset ovat vaurioittaneet hiuksiani. To be continued!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti