Työssäoppimispaikan esittely: Hiusstudio Merinell

Hiusstudio Merinell on epäilemättä yksi Salon tunnetuimmista ja suosituimmista parturi-kampaamoista. Yrityksellä on takanaan pitkä historia - Merinellin ensimmäinen liike avattiin Helsingissä vuonna 1969, ja sittemmin yritys laajensi Espooseen ja vuonna 1990 myös Salon Länsirantaan. Alkuperäinen Länsirannan liike siirtyi kauppakeskus Plazaan sen valmistuttua vuonna 1993, ja yrityksen menestyksen ansiosta toinen Salon liike avattiin jälleen Länsirantaan vuonna 2008. Merinellissä työskentelee tällä hetkellä yrityksen omistajan lisäksi seitsemän palkallista työntekijää ja yksi oppisopimusopiskelija. 


Salon kokoisen kaupungin mittakaavassa on melko harvinaista, että itsenäisellä parturi-kampaamolla on kaksi erillistä liikettä. Merinell on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa salolaisten sydämissä, sillä suuri osa asiakkaista on vakioasiakkaita jo vuosien takaa. Asiakkaat ovat selvästi havainneet, että henkilökunnan ammattitaidon lisäksi yrityksen toimintakulttuurissa painotetaan vahvasti myös hyvää asiakaspalvelua. Valitettavasti sellaiset pienet asiat kuin sitoutumisesta palkitseva kanta-asiakasjärjestelmä tai kahvitarjoilu eivät ole itsestäänselvyyksiä kaikissa alan yrityksissä, mutta Merinellissä huomioidaan ja arvostetaan jokaista asiakasta. Yksi Merinellin vahvuuksista on myös näkyvyys sosiaalisessa mediassa ja internetissä ylipäänsä - yritykseltä löytyy mm. nykyaikaiset nettisivut, aktiivinen Facebook-sivu ja tuoreimpana myös Instagram-tili. Linkit ovat tekstissä, väri vaihtuu kun vie kursorin linkin päälle :)


Kahden liikkeen mallissa on omat hyvät puolensa - vilkkaammalla paikalla sijaitsevassa Plazan liikkeessä pääsee helposti esimerkiksi hiustenleikkaukseen ilman ajanvarausta, kun taas rauhallisemmalla paikalla sijaitsevassa Länsirannan liikkeessä pääsee kokemaan erillisen pesupaikkahuoneen rentouttavan tunnelman. Molemmissa liikkeissä on tarjolla kattava valikoima hiustuotteita muun muassa sellaisilta merkeiltä kuin KMS California, Redken ja Moroccanoil.


Kaiken kaikkiaan Merinell on ollut erittäin mielenkiintoinen ja aktiivinen työssäoppimispaikka, ja olen jo muutaman ensimmäisen viikon aikana oppinut vaikka kuinka paljon uutta. Työssäoppimiseni jatkuu vielä 23.5.2016 asti, ja ensimmäisen vuoden opiskelijan työt ovat -50% normaalihinnoista. Aikoja voi varata joko nettiajanvarauksen kautta (klik) tai puhelimitse, joten ei muuta kuin tervetuloa!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti