INCI-analyysi: Onko Pirkka Color Mask samaa tavaraa kuin Biozell Color Mask?

Bongasin Citymarketissa piipahtaessani mielenkiintoisen uutuuden: Pirkka Color Mask sävyttävä hiusnaamio. Tottumuksesta nappasin toiseen käteen Pirkan ja toiseen lähimmän kilpailijan eli Biozellin, ja silmäilin INCI-listat läpi. Yllätyin kovasti, kun ne osoittautuivat lähes identtisiksi - muutama loppupään ainesosa on eri järjestyksessä ja Biozellista puuttuu hajuste, mutta molemmissa on täysin samat ainesosat pääsääntöisesti samassa järjestyksessä.


Pirkka Color Maskin (sävy Lollipop) INCI avattuna:

1. Aqua (vesi) = tuotepohja, liuotin

2. Cetearyl Alcohol = pehmentävä aine, emulgaattori, viskositeetinsäätäjä

3. Glycerin = hiuksia hoitava aine, humektantti

4. Behentrimonium Chloride = hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine

5. Sorbitol = humektantti, pehmitin

6. Quaternium-87 = hiuksia hoitava aine

7. Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate = hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine, hiusten takkuuntumista vähentävä aine8. Quaternium-80 = hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine

9. Cetrimonium Chloride = antistaattinen aine, emulgaattori, säilöntäaine

10. PEG/PPG-15/15 Dimethicone = emulgaattori

11. Ceteareth-20 = emulgaattori

12. Ethylhexylglycerin = säilöntäaineiden toimintaa tehostava aine

13. Phenoxyethanol = säilöntäaine

14. Citric Acid = puskuroiva aine (säätää tuotteen pH-arvoa)

15. Basic Red 51 = suoraväriaine

16. Basic Blue 99 = suoraväriaine

17. Parfum = hajuste

Ainesosat 1-7 ovat samassa järjestyksessä sekä Pirkassa että Biozellissä. Sieltä löytyy monenlaisia pehmentäviä, hoitavia ja antistaattisia aineita, eli hoitoaineen peruskomponentteja. Loppupään ainesosat taas ovat Biozellissa hiukan eri järjestyksessä kuin Pirkassa, mutta näillä tiedoilla on mahdotonta sanoa, meneekö vaihtelu esim. sen piikkiin, että ainesosat saa ilmoittaa vapaassa järjestyksessä jos niitä on alle 1% tuotteen koostumuksesta. On myös hyvä muistaa, että INCI-listasta ei voi päätellä ainesosien tarkkoja suhteita - kahdessa INCI-listan perusteella täysin samanlaisessa tuotteessa voi olla suuriakin eroja, jos toisessa on vettä 50% ja toisessa 90%. Mielenkiintoista on myös se, että Pirkka Color Maskin pakkauksessa kerrotaan sen olevan Simin valmistama, mutta Biozell ei erikseen mainitse valmistajaa.

Näillä tiedoilla on siis selvästi aihetta epäillä, että Pirkka Color Mask saattaa olla samaa tavaraa kuin Biozell Color Mask. Litrahinnoissa on vain muutaman euron ero (Pirkka on hiukan edullisempi) ja sävyvalikoima on hiukan erilainen, mutta muuten näillä kahdella tuotteella vaikuttaa olevan hyvin vähän eroavaisuuksia. Nähtäväksi jää, nouseeko Pirkan Lollipop-maski samanlaiseen suosioon kuin Biozellin Raspberry-sävy!
4 kommenttia on "INCI-analyysi: Onko Pirkka Color Mask samaa tavaraa kuin Biozell Color Mask?"
 1. Hei mä värjäsin just tänään mun tukan tolla Pirkan punasella colormaskilla ja lopputulos oli kyllä ihan sama kun Biozellin colormaskin punaisella. En huomannut mitään eroa muuta kun se tuoksu ja hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Mä en oo vielä päässyt kokeilemaan Biozellia itse, mutta oon nähnyt paljon vlogeja joissa tyypit värjäilee hiuksiaan sillä :D

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Missaan aina uutuudet kun kuljen kaupoissa niin laput silmillä. Täytyy joskus testata tuota, kunhan ensin saan haalimani suoraväri/colourmask-varaston ehtymään tarpeeksi. Huokeampi hinta on kyllä plussaa varsinkin jos laatu on lähes sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan että pääsen koeajamaan Pirkkaa ihan kunnolla, tähän mennessä oon vaan taittanut sillä vihertäviä sävyjä pois latvoista. Seuraavaksi tähtäimessä pastellivaaleanpunainen... ♥

   Poista