Omituiset kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyvät tavat

Jokaisella ihmisellä on joitakin omituisia tapoja ja tottumuksia, mutta omissa kummallisuuksissani tuntuu korostuvan ihan erityisesti kauneus ja kosmetiikka. Omituiset tavat ovat aina suosittu aihe blogimaailmassa, joten eiköhän laiteta vahinko kiertämään - kerro sinäkin, mitä hassuja kauneuteen tai kosmetiikkaan liittyviä tapoja harrastat!

1. Käyn aamuisin suihkussa vasta meikkaamisen jälkeen.
Tämä tapa sai alkunsa eräänä talvena, kun ihoni oli erityisen kuiva ja tulin puuteroineeksi meikkipohjani vähän turhan innokkaasti. Naamaa kiristi ja meikin pinta näytti jauhoiselta, kunnes päätin käydä ihan pikaisesti suihkussa, ja kas - lämmin vesihöyry kosteutti meikkipohjan miellyttävän tuntuiseksi ja näköiseksi. Ainakin näin kuivaihoisena niksi toimii ihan ympäri vuoden.

2. Sekoitan aina itse omat hoitoaineeni.
Kampaajalla täytyykin olla mielenkiintoa erinäisten kosmeettisten aineiden sekoitteluun, mutta omat hoitoainemiksaukseni ovat jo melkein oma taiteenlajinsa. Luraus kosteuttavaa hoitoainetta, saman verran rakennepaikkaavaa, lusikallinen syvähoitavaa maskia, sopiva läsäys sulatettua kookosöljyä, pari tippaa latvasuojaa, kolme tippaa pinkkiä suoraväriä, yksi tippa violettia, vielä yksi tippa punaista, ehkä sittenkin lisäksi myös hopeahoitoainetta... Ja sama juttu uudestaan ensi viikolla, koska teen aina vain pienen satsin siltä varalta että päädynkin yllättäen vaihtamaan hiusväriä. 
3. Väärinkäytän kosmetiikkaa surutta.
Moni tietääkin jo, että käsirasvaa voi hätätilanteessa käyttää taltuttamaan sähköiset hiukset, mutta oletko ikinä kokeillut hiustuotteita vartalotuotteina? Suihkutettava jätettävä hoitoaine toimii ihon pikakosteuttajana esimerkiksi aamusuihkun jälkeen, kun jotain kosteuttavaa tarttis laittaa mutta vartalovoiteen imeytymiselle ei ole aikaa. Tämä on kätevä tapa saada hutiostokset käyttöön - esimerkiksi Biozellin kiiltosuihke oli mun hennolle hiukselle aivan liian rasvainen, mutta talvikuivat sääreni ottivat kosteuttavan koostumuksen ilolla vastaan. Käsivarsille olen suihkutellut muun muassa No Nothing Moisture Mist -suihketta, joka on koostumukseltaan hiuksilleni liian kevyt, mutta kosteuttaa ihoa sopivasti sen verran että tatuoinnit pysyvät kirkkaan ja syvän värisinä.

4. En ole koskaan käyttänyt piilolinssejä, mutta ostan piilolinssinestettä säännöllisesti.
Käytän sitä nimittäin silmämeikkisiveltimen kostuttamiseen. Ripsipidennysten kanssa en viitsi enää käyttää nestemäistä eyelineriä, joten teen rajaukset mustalla mattaluomivärillä ja kostealla siveltimellä. Meikinkiinnityssuihke on verraten kallista ja kuivahtaa turhan nopeasti, vesi taas on vaivalloista ja tuntuu jotenkin epähygieeniseltä, mutta piilolinssineste on varmasti puhdasta ja silmäystävällistä, käyttäytyy kuin vesi, ja tulee kätevästi pullossa.

5. Vaikka olen hiusalalla ja voisin päästä opiskelu- tai työkavereiden värjättäväksi lähes koska tahansa, värjään silti omat hiukseni lähes aina itse kotona - myös vaalennukset ja muut isot projektit.
Vessakemisti mikä vessakemisti, what can I say. Olisi niin paljon helpompaa antaa jonkun muun sekoitella värit ja sommitella ne päähäni, mutta inspiraatio iskee usein iltaisin ja viikonloppuisin, ja ennen kaikkea erittäin spontaanisti. Suurin saavutukseni on mustasta pastellivaaleanpunaiseen -projekti (ks. postauksen kuvitus), jonka toteutin yhden kevään aikana ihan omin voimin, ja lukuisista vaalennuksista huolimatta tukkakin pysyi päässä. Suosittelen tosin vahvasti, että kukaan ei kokeile samaa projektia kotona - vaalennusaineen kanssa täytyy todellakin tietää mitä tekee, ja välivaiheet ovat usein erittäin mielenkiintoisen värisiä.
2 kommenttia on "Omituiset kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyvät tavat"
  1. Tosi mielenkiintoinen postaus! En ole tullutkaan ajatelleeksi, että kosteuttavia hiussuihkeita voisi käyttää iholle, mutta toisaalta ihan loogiselta se kyllä nyt kuulostaakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä kätevä juttu, ja kumma ettei kukaan ole vielä hoksannut pullottaa jätettävää hoitoainetta ja myydä sitä vartalosuihkeena :D

      Poista