Valmistuminen ja yllättävä parturivalaistuminen

Kävin viime perjantaina koululla juomassa juhlalliset pullakahvit opettajien kanssa ja hakemassa todistukseni, joten tässä sitä nyt ollaan tutkinnon suorittaneena hiusalan ammattilaisena. Opiskeluaika oli ja meni, mutta oppiminen jatkukoon! Blogikin jatkaa elämäänsä ns. siviilikäytössä, ja uskoakseni blogiharrastukselle on nyt enemmän aikaa, kun enää ei tarvitse mahduttaa kalenteriin sekä täyttä työviikkoa että opiskelua.

Hauskasti valmistumisen kynnyksellä kävi niin, että minä, joka luulin rakastavani yli kaiken pitkien hiusten värejä ja monimutkaisia juhlakampauksia, innostuinkin parturipuolen hommista. Yksi syy tähän heräämiseen oli se, että työpaikkani muuttaessa toiselle puolelle kaupunkia asiakaskuntamme muuttui jonkin verran miehisempään suuntaan, ja sitten sain päähänpiston lähteä Tampereelle asti parturikoulutukseen.

Koulutus järjestettiin Dick Johnson -nimisessä liikkeessä Tampereella, ja kuten valistuneemmat saattavat liikkeen nimestä päätellä, kyseinen liike on varsinainen maskuliinisuuden perikuva. Hyvää musiikkia, viimeisen päälle mietitty sisustus, parta- ja hiustuotteita joka lähtöön, ja erittäin rennon ja katu-uskottavan oloinen henkilökunta - ja olivat muuten ihan pirun taitavia partureita! Täytyy tosin myöntää, että paikoitellen liikkeen sisustus sai kaltaiseni tasa-arvon kannattajan kukkahatun hieman tutisemaan (jätin härskeimmät taideteokset pois postauksen kuvituksesta), mutta siitä huolimatta arvostan etenkin hiusalan liikkeissä omistautunutta brändäystä ja selkeää kohderyhmää. Menestyvimmät yritykset eivät yritä miellyttää kaikkia, vaan tiettyä tarpeeksi laajaa kohderyhmää tarpeeksi paljon, ja persoonallisuus on toki aina plussaa.


Koulutuksessa käytiin läpi pari tapaa leikata ja muotoilla nykymuodin mukainen fade-leikkaus, sekä amerikkalainen parranajo ja parranmuotoilu. Fade-tekniikan toteutus oli mulle ihan uusi juttu, ja olin hiukan uhkarohkeasti ajoittanut viimeisen leikkausnäyttötyöni heti koulutuksen jälkeiselle maanantaille. Tulin, feidasin ja voitin, eli kyllä kannatti lähteä koulutukseen - kiitettävähän siitä näytöstä napsahti, ja nyt on taas yksi uusi tekniikka hallussa.


Myös koulutuksen partaosuus oli mielenkiintoinen, koska koulussa oppii vain yhden tavan tehdä amerikkalainen parranajo tai parranmuotoilu. Tyylejä on kuitenkin yhtä monta kuin tekijöitäkin, ja jokaiselle kehittyy ajan myötä se oma käsiala, joten on aina hauska nähdä erilaisia tekniikoita ja soveltaa niitä sitten itse. Harmillisesti työpaikallani ei ainakaan toistaiseksi tehdä amerikkalaisia parranajoja, mutta muotoiluja tulee tehtyä säännöllisesti, ja tykkään kovasti puunata myös partoja.


No, eihän tuon näköisestä liikkeestä voinut tietenkään poistua ilman matkamuistoja. Mieheni ei ole erityisen innokas parranajohifistelijä, mutta täräytin tiskiin sellaiset tuliaiset, että eiköhän vähitellen ala tuo parranajokin kiinnostella. Partasudin ja -kupin kanssa itse vatkattavassa partavaahdokkeessa ja kunnon metallisessa höylässä on ihana wanhain hywäin aicain fiilis, ja after shaven asemesta voi käyttää alunakiveä (ks. etualalla oleva kangaspussukka). Siinä on tunnelmaa.


Bonarina vielä karvainen kuvausassistenttini Dixon, jonka erityisalaa ovat kuvattavien esineiden haistelu, niiden päälle istuminen ja kameran välttely. Omasta mielestään hän on suorastaan korvaamaton apulainen ♥
2 kommenttia on "Valmistuminen ja yllättävä parturivalaistuminen"
 1. Paljon onnea valmistumisen johdosta! <3

  Ja pakko avomiehelle partatuotteita shoppailleena myöntää, että myös mun mielestä menee vähän yli tuo Dick Johnsonin brändi. Siis toki upeaa, että on se selkeä fokus ja visio, mutta sellainen ylitsevuotava äijjäily saa kyllä varmasti monet lahjoja shoppailevat tyttöystävät kaikkoamaan. Mutta ihanaa että mahtavaa parturiosaamista löytyy heiltä jaettavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Samoilla linjoilla juu, mutta toisaalta mua alan ihmisenä häiritsee tosi paljon se, miten kaikki suomalaiset kampaamoketjut ovat brändiltään ihan samanlaisia. Kaikella kunnioituksella näitä ketjuja kohtaan, koska olenhan itsekin ketjuliikkeessä töissä, mutta se on fakta, että asiakkaat luulevat meitä usein joksikin ihan toiseksi ketjuliikkeeksi... Nostan hattua parturiliikkeille, että siellä ylipäänsä uskalletaan olla erilaisia kuin kilpailijat - olipa se sitten toteutettu hyvällä maulla tai ei :D

   Poista