KMS Head Remedy Anti-Dandruff Shampoo - se ihan oikeasti toimiva hoitoshampoo

Kutinaa, hilsettä, punoitusta, ärtynyt hiuspohja? Kaikki kaupan, apteekin, kampaamon ja lähimmän kansanparantajan shampoot, hoidot, kuorinnat, eliksiirit ja noitakeitokset on jo kokeiltu, mutta mikään hilseshampoo ei auta ja hiuspohja ei vaan suostu rauhoittumaan? Kokeile vielä KMS:n hilseshampoota - saatat yllättyä.

Mulla itselläni ei ole talvikuivuutta kummempia hiuspohjan ongelmia, mutta mieheni on kärsinyt seborrooisesta ekseemasta jo vuosia. Säntillisestä hilseshampoiden käytöstä huolimatta hiuspohja oli ärtynyt, punoittava ja tuotti paljon hilsettä, kunnes KMS Head Remedy Anti-Dandruff Shampoo astui kuvioihin. Sen jälkeen seborreasta ei ole ollut tietoakaan, ja olen saanut paljon samansuuntaista palautetta myös asiakkailtani. Moni miettii pitkään tohtiiko hiustenpesutuotteeseen laittaa vähän enemmän rahaa (26 €/300 ml), mutta tähän mennessä joka ikinen KMS:n hilseshampoota kokeillut asiakkaani on ollut siihen tyytyväinen.


Tämä KMS:n hilseshampoo on siinä mielessä kummallinen tapaus, että sitä suositellaan kaikenlaisiin hiuspohjan ongelmiin. Rasvainen hilse, kuiva hilse, seborrea, psoriasis - you name it, we heal it. Yleensä hilse- ja hoitoshampoot ovat joko rasvoittuvalle tai kuivalle hiuspohjalle, mutta tämä KMS toimii todistetusti molemmille. Ammattilaisnäkökulmasta tämä monikäyttöisyys on melko erikoista, koska kaikki päästä irtoava hilse ei todellisuudessa edes ole hilsettä. Rasvoittuvan hiuspohjan tuottamat suuremmat "lastut" ovat sitä nk. oikeaa hilsettä, kun taas kuivasta hiuspohjasta irtoava hienojakoinen pöly on hilseilevää ihoa, eikä sitä yleensä kannata pestä hilsetuotteilla ollenkaan. Eikä varsinkaan Head & Shouldersilla... Se on niin hurjan tehokkaasti pesevää, että harrastajapiireissä sitä käytetään syväpuhdistavan shampoon asemesta suoravärien haalistamiseen. Ei Head & Shouldersia kuivalle hiuspohjalle!

Useimmissa hilseshampoissa (ja nyt puhutaan nimenomaan rasvaisen hilseen hoidosta) on INCI-listassa vaikuttavana aineena piroctone olamine tai climbazole, mutta KMS:n shampoossa se on sinkki (zinc pyrithione), ja sitä on tässä shampoossa paljon. Esimerkiksi saman isomman toimijan alaisuuteen kuuluva KMS:n sisarmerkki Goldwell tarjoaa myös hilseshampoota joka sisältää sinkkiä, mutta Goldwellin versiossa sinkki on INCI-listalla huomattavasti alempana. Jos KMS:n pakkausdesign tai brändi ei sykähdytä, toinen erittäin sinkkipitoinen hilseshampoo on Kérastase Spécifique Bain Anti-Pelliculaire, joka pyörii samassa suurin piirtein kolmenkympin hintaluokassa.


Tällaisen erikoisshampoon käyttö kannattaa aloittaa kuurina, eli toisin sanoen alkuun pesee vain tällä. Rasvoittuva/seborrooinen hiuspohja saattaa vaatia päivittäisen pesun, kun taas kuivaa/psoriaattista hiuspohjaa ei useimmiten kannata pestä joka päivä. Sitten kun hiuspohja osoittaa rauhoittumisen merkkejä eikä enää ole ns. tilanne päällä, voi siirtyä ylläpitovaiheeseen ja pestä joka toisella kerralla hilseshampoolla ja joka toisella kerralla jollakin muulla shampoolla.
2 kommenttia on "KMS Head Remedy Anti-Dandruff Shampoo - se ihan oikeasti toimiva hoitoshampoo"
  1. Kiitos tästä Katariina, oli tosi informatiivinen! Täytyypä ainakin omalle isälle vihjaista, että lakkaa käyttämästä Head & shouldersia :)

    VastaaPoista